Yoga kan je overal doen. Natuurlijk kan je een les volgen in een yogastudio, maar je kan je yogamat ook ergens anders uitrollen of yoga doen vanuit je stoel. Waar ben jij het liefste?

Het strand: favoriete yoga lokatie! 

Het strand is voor mij veruit mijn favoriete plek voor yoga. Mijn yogamat laat ik dan lekker thuis. Zand tussen je tenen, het geruis van de golven op de achtergrond, de wind door je haren en de zon op je huid. Compleet omringt zijn door de natuur helpt mij de ruis om me heen te stillen en dieper te zakken in mijn lichaam. Een verfrissende duik in zee na afloop van mijn work out maakt de ervaring compleet!

Duurzame yoga kleding uit de zee

HOESSEE en het strand zijn onafscheidelijk. De duurzame yoga kleding van HOESSEE wordt gemaakt van gerecycled afval. Een groot deel van dit afval bestaat uit visnetten die aanspoelen of uit de zee worden gehaald, om zo strand en zee schoner te krijgen. Met elk net dat op tijd uit de zee gehaald wordt, wordt voorkomen dat zeedieren erin verstrikt raken. Voor de kleding van HOESSEE zijn ook nog eens veel minder nieuwe grondstoffen nodig.

De naam HOESSEE heeft ook met de zee te maken! Daarover een volgende keer meer. 

Fotografie: Nicoline Rodenburg

Koester de natuur

Wanneer je op het strand of welke andere plek in de natuur dan ook bent, is het altijd treurig wanneer je hier afval vindt. Ondanks alle positieve bewegingen die er zijn om de stranden schoner te krijgen en houden, word ik nog wel eens verdrietig als ik over het strand loop en mijn zoontje weer eens met een peuk of een stukje plastic bij me komt en zegt ‘bah’. Laten we alsjeblieft met zijn allen zorgen voor datgene wat ons leven geeft!

Yoga work outs op het strand

Esther van 100%YOGA is fan van de kleding van HOESSEE en wij zijn fan van haar! Om haar enthousiasme, vrolijke lach èn de fijne lessen, korte work outs en tips die ze online met ons deelt. Esther en strand zijn ook een hele goede combinatie. Dat is terug te zien in drie video’s die we hier mogen delen waarin ze je inspireert met een korte beach work out van 1 of 2 minuten. En zoals ik in het begin al schreef, yoga kan je overal doen. Dus zon of geen zon, deze yoga work outs geven je zeker goede energie en kan je doen waar je maar wilt!

Nieuwsgierig naar meer online yoga work outs en lessen van 100%YOGA? Kijk dan op www.100procent-yoga.com