Duurzaam en eerlijk

Hoessee zit vol liefde voor de natuur, de prachtige helende zee, lieve mensen, yoga, en zonneschijn. Het leven geeft ons zoveel moois! Daarom willen we niet anders dan kleding maken die een positieve invloed heeft op onze mooie aarde èn de makers van de kleding. En natuurlijk willen we ook dat jij je goed voelt wanneer je onze kleding draagt.

Kernwaarden

RESPECT VOOR ONZE PLANEET: producten maken met minimale milieu-impact

EEN EERLIJKE KETEN: goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen voor iedereen die betrokken is bij het creëren van Hoessee kleding

TRANSPARANTIE: we zijn transparant over ons productieproces en de productieketen

KWALITEIT: we kiezen voor kwalitatief hoogwaardige materialen en productie om de levensduur van onze producten te verlengen

GOEDE PASVORM: een goede pasvorm van de kleding is erg belangrijk en krijgt veel aandacht in het ontwerpproces. We willen dat je je goed voelt in onze kleding.

INSPIREREN: we hopen ook anderen te inspireren om meer bewuste en duurzame keuzes te maken

GELUK: We doen waar we van houden en houden van wat we doen!

Duurzame stoffen

Voor al onze (yoga)kleding gebruiken we alleen duurzame stoffen. 
De stof die we gebruiken voor onze (yoga) leggings en bijbehorende tops bestaat uit 78% ECONYL® geregenereerd nylon en 22% XTRA LIFE LYCRA® elastan. 

ECONYL® geregenereerd nylon is gemaakt van afval dat anders de aarde zou vervuilen, zoals visnetten, textielresten, industrieel plastic en oude tapijten. Het heeft dezelfde hoge kwaliteit als gloednieuw nylon, maar is gemaakt zonder het gebruik van nieuwe bronnen. Op de website van ECONYL® kan je nog meer lezen over dit garen.

Dankzij de innovatieve constructie en de combinatie van de ECONYL® vezels met XTRA LIFE LYCRA®, behoudt de duurzame stof zijn vorm na veelvuldig dragen en wassen. Zo gaat je yoga kleding dus ook ècht lang mee, want ook dat maakt een kledingstuk duurzaam. De elastische stof is zacht, ademend en sneldrogend en is zeer comfortabel om te dragen.

Voor het drukken van onze all-over prints worden GOTS-gecertificeerde inkten op waterbasis gebruikt. Wij kiezen voor digitaal printen, omdat het een milieuvriendelijke printmethode is waarbij het gebruik van water en energie beperkt wordt. Dankzij ons innovatieve ontwerpproces wordt de hoeveelheid inkt berekend die nodig is om het ontwerp te printen en hebben we minimale verspilling van inkt en stof.

Aan onze nieuwste collectie hebben we ook lange tanktops en T-shirts toegevoegd. Deze worden gemaakt van GOTS-certified biologisch katoen. Hier kan je meer lezen over GOTS-certificeringen. Biologisch katoen wordt gekweekt van biologisch geteelde katoenzaden. Tijdens de katoenteelt mogen geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Dit scheelt dus een hoop gif ten opzichte van conventioneel katoen.

De natbehandeling van katoenbollen, die nodig is in het proces van katoenplant naar garens, mag alleen op milieuvriendelijke wijze gedaan worden. Er zijn strenge voorwaarden verbonden aan het gebruik van chemicaliën. Afvalwater moet eerst behandeld worden voordat het weer terug de natuur in mag.

Door dit proces bevat het eindproduct geen giftige stoffen. Dat is goed voor het milieu en voor jezelf, aangezien de kleding die je draagt in direct contact komt met je huid. De prints en labels worden met milieuvriendelijke inkten gedrukt.

Hieronder kan je lezen welke reis onze kleding heeft afgelegd van grondstof tot eindproduct en waar en hoe wij onze kleding maken.

Productieketen

  1. Ontwerpen: Ontwerper Tessa heeft een passie voor het ontwerpen van prints! We hopen dat je de liefde voelt wanneer je onze kleding ziet of draagt. Een goede pasvorm is heel belangrijk voor ons. Het ontwerpproces heeft veel aandacht gekregen. Veel vrouwen, waaronder yoga docenten en yoga beoefenaars, hebben onze kleding gepast, gedragen, erin gezweet en de kleding gewassen, waarna ze ons feedback hebben gegeven. Met deze input konden wij de best mogelijke pasvorm creëren.  Het maken van de samples gebeurt in de studio van Hoessee.
  2. Redden van afval: Pre- en post consumenten afval dat anders de aarde zou hebben vervuild, zoals visnetten, oude tapijten, textielresten en industrieel plastic wordt verzameld over de hele wereld en naar een fabriek in Slovenië gebracht. Het afval wordt hier gesorteerd en schoongemaakt, om alle mogelijke nylon hieruit te halen. Dit nylon vormt de grondstof voor ECONYL® geregenereerde nylon garens. 
  3. Regeneratie en zuivering: Het nylonafval wordt direct weer in zijn oorspronkelijke zuiverheid gerecycled. Dit betekent dat de kwaliteit van het ECONYL® geregenereerde nylon precies hetzelfde is als nylon op fossiele basis.
  4. Spinnen: Het spinnen van de garens is de laatst stap voordat het gerecyclede afval verwerkt wordt tot stof.
  5. Breien van de stof: In Italië wordt een combinatie van ECONYL® geregenereerd nylon met XTRA LIFE LYCRA® elastan gebreid tot een hoge kwaliteit stof met veel goede eigenschappen. Zo is de stof ademend, snel drogend en zacht.
  6. Bedrukken van de stof: Wij kiezen voor digitaal printen, omdat het een milieuvriendelijke printmethode is. Het gebruikt beperkt water en energie. De inkten op waterbasis die gebruikt worden voor onze prints zijn, zwart uitgezonderd, GOTS-gecertificeerd (hier vind je meer over de GOTS-certificering). Dankzij ons innovatieve ontwerpproces wordt de hoeveelheid inkt berekend die nodig is om het ontwerp te printen en hebben we minimale verspilling van inkt en stof. De stof absorbeert de inkt, wat resulteert in levendige kleuren die lang meegaan.
  7. Snijden en naaien: Het snijden van stof wordt gedaan door Hoessee. Wij zorgen goed voor onszelf 🙂
    We werken samen met een Nederlands productiebedrijf dat waarde hecht aan duurzaamheid en OEKO-TEX gecertificeerd is. We komen altijd samen met de productieafdeling voordat een nieuwe collectie geproduceerd wordt. Het is fijn om de mensen die onze yogakleding maken te ontmoeten. Door zo lokaal mogelijk te produceren, vermijden we onnodig transport en zijn we er zeker van dat de mensen die onze kleding maken onder goede omstandigheden werken.

De katoenen tanktops en T-shirts die wij verkopen worden gemaakt door STANLEY/STELLA. Deze tops en shirts worden met trots geproduceerd in Bangladesh. STANLEY/STELLA is lid van stichting FairWear.

Onze duurzame missie houd niet op bij het kledingstuk zelf

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, proberen we in alle fases van het productieproces een meer duurzame en eerlijke keuze te maken. We kijken verder dan het kledingstuk zelf. Zo willen we bijvoorbeeld niet dat jou duurzaam gemaakte yoga legging uiteindelijk door het productiebedrijf verpakt wordt in plastic, maar gebruiken we gerecycled verpakkingsmateriaal om de kleding in te vervoeren. 

De kledinglabels worden in onze kleding geprint. Zo gebruiken we geen extra materiaal èn heb jij geen irriterende labels in je comfortabele kleding :-). 

De verzenddoosjes die we gebruiken zijn gerecycled en/of recyclebaar. De stickers die de verpakking sluiten zijn milieuvriendelijk en bevatten geheel plantaardige lijm en zijn dus vegan. De kaartjes aan onze kleding worden gedrukt op gerecycled papier, net als ander promotiemateriaal. Met alle leuke dingen die we doen, proberen we het ook leuk te houden voor onze mooie Aarde!

Neem contact met ons op
Bezoek onze shop