HOESSEE LEGGINGS

De leggings uit onze collectie Bloemenzee zijn gemaakt van een zachte, ademende, duurzame stof. De leggings zijn ontworpen om te dragen tijdens yoga en sportactiviteiten zoals dansen, surfen en hardlopen of gewoon om in te relaxen. We hebben veel aandacht besteedt aan het creëren van een goede pasvorm voor optimaal draagcomfort en een mooie look. De hoge flatterende tailleband heeft een unieke zachte versteviging, die ervoor zorgt dat de legging goed blijft zitten, zonder elastiek wat in je taille drukt. 

Je kan kiezen tussen de vele verschillende prints of gaan voor een mooie effen zwarte legging. Bekijk ook onze tops, om je outfit compleet te maken.

DUURZAME STOF

De duurzame stof wordt gemaakt van afvalstoffen zoals oude tapijten die zijn bestemd voor stortplaatsen, textielresten en oude visnetten die worden verzameld uit de oceanen. Een innovatief proces resulteert in een hoogwaardige kwaliteit stof met stretch in vier richtingen. De stof is geweven en bedrukt in Europa. De prints zijn digitaal geprint met milieuvriendelijke inkten op waterbasis. De hoge kwaliteit van de inkten en het printproces zorgen voor kleurrijke, heldere en duurzame prints. 

De goede kwaliteit van onze kleding zorgt ervoor dat deze heel lang mooi blijft en je de kleding dus ook ècht vaak kan dragen. Ook dat is duurzaam!

GERECYCLEDE VISNETTEN?? EN DAN TOCH EEN ADEMENDE LUXE STOF?

Ja! Polyamide is een zachte variant van nylon, het is ooit bedacht als kunstzijde. De Lycra geeft de stof haar heerlijke beweeglijkheid. De stof is luchtdoorlatend en neemt weinig vocht op. Wanneer je zweet kan het vocht verdampen en blijft je kleding prettig aanvoelen. 

Waarschijnlijk lastig voor te stellen dat wat oude visnetten, textielresten en oude tapijten waren, is geregenereerd tot vezels waarvan nieuwe garens zijn gesponnen en vervolgens onze stof van geweven is. Met als resultaat een hoge kwaliteit ademende stretch stof die aanvoelt als een tweede huid. En minstens zo sterk is als stoffen gemaakt van nieuwe bronnen. 

DETAILS

We gebruiken stevige garens voor de stiksels, platgestikte naden en een dubbel doorgestikte kruisnaad; zo gaat je HOESSEE yoga kleding lang mee. Ons logo, maatlabel en waslabel zijn geprint aan de binnenkant van de kleding, geen vervelende kaartjes dus in jouw comfortabele sportswear.  

BIJZONDERE PRINTS

HOESSEE heeft een collectie kleurrijke prints, die jou fantasie prikkelen. Zie jij schelpen, bloemen of dieren? Waan je je in de jungle of op het strand of zwevend door de lucht? Iedereen ziet vaak weer net iets anders in de prints en wordt aangetrokken door andere kleuren. Ontwerpster Tessa gebruikt veel foto’s en eigengemaakte reliëfs als uitgangspunt voor de prints. In lagen opgebouwd en ieder met een eigen verhaal is elke print een uniek ontwerp. Wat vind jij van onze ontwerpen?