Ontmoet Tessa, oprichter van HOESSEE 

Van poppenkleertjes tot yoga leggings

Tessa maakte als kind al kleertjes voor haar poppen en kroop graag bij haar moeder achter de naaimachine. Al snel maakte ze haar eigen kleding, waaronder turnpakjes waarvoor ze zich verdiepte in stoffen voor sportkleding. Tessa uit haar creativiteit graag op allerlei manieren en heeft een speciale interesse voor vormgeven op het lichaam en daarom koos zij voor een studie mode- en textielvormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Tijdens haar studie liep ze stage bij de getalenteerde en vooruitstrevende modeontwerpster  Iris van Herpen. In 2010 studeerde Tessa af. In haar afstudeercollectie ging de aandacht naar de door haarzelf bedrukte stoffen.

Na haar studie presenteerde Tessa Wagenvoort haar werk op o.a. Amsterdam Fashion Week, Fashion Clash Maastricht, Residence de la Mode Den Haag, Dutch Design Week Eindhoven en Dutch Fashion Week Mauritius

Tessa’s werk kenmerkte zich door textiel met handgemaakte prints en het gebruik van speciale print technieken. De prints sprongen in het oog van menigeen fashion-journalist en er werd veel geschreven over Tessa’s presentatie. 

Bronnen: NSMBLHOOP DOOP Magazine, Fashion&Lifestyle tv, Marie Claire, AD Haagse Courant

Bezoek de website www.tessawagenvoort.com om meer van Tessa’s eerdere werk te zien.

Fotografie Peter Stigter
Fotografie Esmee Franken
Tessa werkte eerder als docent mode, patroontekenen en kledingtechniek op het ROC Mondriaan School for Mode in Den Haag en geeft cursussen en workshops op dit vlak voor haar eigen naaistudio Studio Kleermaker. Met deze ervaringen op zak is Tessa HOESSEE begonnen. Ze hoopt te blijven groeien, dromen, creëren, reizen, ontwerpen en recyclen voor en met HOESSEE.