Ons verhaal

HOESSEE houdt van de natuur, buiten spelen, yoga doen, van het strand genieten, tijd doorbrengen met vrienden, lachen en zonneschijn. Kortom, de goede dingen in het leven! Ons doel is om duurzame producten te maken met minimale milieu-impact en we streven ernaar om transparant te zijn over ons productieproces. We willen producten ontwikkelen die een positieve invloed hebben op de aarde, de dragers èn de makers van de kleding en willen dat je een goed gevoel geniet wanneer je onze kleding draagt.

Onze leggings, shorts en tops zijn gemaakt van geregenereerde polyamidevezels. Ze zijn gemaakt van afvalmaterialen zoals oude tapijten die bestemd zijn voor stortplaatsen en visnetten die uit de oceanen worden gehaald. Veel zeedieren raken verstrikt in deze netten en het zeewater raakt vervuild. Door de kleding van HOESSEE te dragen, help je de hoeveelheid afval uit de oceanen te verminderen, voelt dat niet goed?!

Hier kun je meer te weten komen over de duurzame stof →

blank

ONZE KERNWAARDEN:

 

  • RESPECT VOOR ONZE PLANEET: producten maken met minimale milieu-impact

 

  • EEN EERLIJKE KETEN: goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen voor iedereen die betrokken is bij het creëren van HOESSEE-producten

 

  • TRANSPARANTIE: we willen transparant zijn over ons productieproces

 

  • INSPIREREN: mensen inspireren om meer bewuste en duurzame keuzes te maken

 

  • KWALITEIT: we kiezen voor hoogwaardige materialen en productie om de levensduur van onze producten te verlengen

 

  • GOEDE PASVORM: een goede pasvorm is erg belangrijk in ons ontwerpproces. We willen dat je je goed voelt in onze kleding.

 

  • GELUK: We doen waar we van houden en houden van wat we doen!

Wie heeft hiervan gedroomd?

Oprichter en ontwerper van HOESSEE, Tessa, woont vlakbij het strand in Scheveningen. Ze houdt van surfen, de natuur, de lieve mensen waarmee ze zich omringd voelt, yoga en het ontwerpen van prints. Ze voelt een diepe verbinding met onze magische aarde en wil daarom producten maken met respect voor onze planeet. ‘Ik heb mode en textielontwerp gestudeerd en tijdens mijn werk als ontwerper was ik steeds meer bezig met duurzaam ontwerpen. Mijn verlangen groeide om echt bij te dragen aan een positieve verandering in de (mode) wereld. Zo ontstond het merk HOESSEE ‘.

Lees hier meer over Tessa en haar ervaringen in mode en textiel ontwerpen →

Om deze intenties te realiseren, zijn veel mensen betrokken bij de creatie van de HOESSEE-kleding. We zijn erg blij om samen te werken met mensen met dezelfde waarden en hetzelfde doel.

We zijn vooral dankbaar voor de mensen van het productiebedrijf die passie hebben voor hun werk en die geduld en attentie hebben in het ontwikkelingsproces van nieuwe producten. We hebben genoten van de samenwerking met fotograaf Nicoline Rodenburg die niet alleen een heel aardig en sprankelend persoon is, haar creatieve en soms een beetje surrealistische invloed die haar werk kleurt, heeft het HOESSEE-verhaal tot leven gebracht. Lees meer over haar werk op haar website. Grote dank aan de enthousiaste meiden die urenlang vol energie poseerden om het HOESSEE-gevoel op foto’s te vangen. Ze voelen zich verbonden met waar HOESSEE voor staat en hebben ons geïnspireerd, gewoon om wie ze zijn! Er zijn veel meer mensen die deel uitmaken van HOESSEE of HOESSEE op alle mogelijke manieren ondersteunen of inspireren. We zijn dankbaar om veel mensen te ontmoeten die verlangen naar bewustere en duurzamere keuzes en die inspanningen willen leveren om beter voor onze planeet te zorgen.

We hopen dat je geniet van het dragen van je HOESSEE-kleding! Als je vragen hebt of ons iets wil vertellen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op
Bezoek onze shop

‘DOOR HET DRAGEN VAN LEGGINGS VAN HOESSEE, HELP JE MEE HET AFVAL IN DE OCEANEN TE VERMINDEREN’

‘DOOR HET DRAGEN VAN LEGGINGS VAN HOESSEE, HELP JE MEE HET AFVAL IN DE OCEANEN TE VERMINDEREN’