Duurzaamheid

HOESSEE streeft ernaar de milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Niet alleen door te kiezen voor duurzame materialen, maar door duurzaamheid als uitgangspunt te gebruiken voor het complete productieproces.

De stof die we gebruiken voor onze kleding is gemaakt van afval (lees meer hieronder) en is geweven en bedrukt in Europa. De prints zijn digitaal gedrukt met reactieve inkten op waterbasis die, op uitzondering van zwart, GOTS-gecertificeerd zijn (hier kan je meer vinden over GOTS-certificeringen). De hoge kwaliteit van de inkten en het afdrukproces levert kleurrijke, heldere en duurzame prints op.
Het maken van de samples en de complete productie vindt plaats in Nederland. We werken samen met een Nederlands productiebedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en OEKO-TEX gecertificeerd is. Door zo lokaal mogelijk te produceren, vermijden we onnodig transport en zijn we er zeker van dat de mensen die onze kleding maken onder goede omstandigheden werken.

We hebben ook nagedacht over onze verpakking en hang tags. Onze hang tags zijn gedrukt op papier gemaakt van resten van katoen uit de textielindustrie. De kledinglabels worden in onze kleding geprint (geen irriterende labels meer in uw comfortabele kleding :-)). De verzenddozen die we gebruiken zijn gerecycled of recyclebaar, net als de tape die we gebruiken om ze te sluiten. Wanneer we promotiemateriaal voor HOESSEE afdrukken, werken we samen met een duurzame drukkerij die gerecycled papier en duurzame inkten gebruikt. Met alle leuke dingen die we doen, proberen we het ook leuk te houden voor onze mooie Aarde!

Gerecycled materiaal begint ergens

De stof die we gebruiken voor onze (yoga) kleding is gemaakt van geregenereerde materialen. De stof bestaat uit 78% ECONYL® nylongarens en 22% elastan. ECONYL® geregenereerd nylon is gemaakt van afval zoals visnetten uit de oceanen en oude tapijten. Het presteert precies hetzelfde als gloednieuw nylon, maar is gemaakt zonder het gebruik van nieuwe bronnen. Dus ook al gebruiken we gerecyclede materialen, dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de stoffen. ECONYL® garens kunnen oneindig worden gerecycled, geregenereerd en opnieuw worden vormgegeven. Het is een mooi up-cycling proces.

Hoe het werkt

Ontdek het proces achter het baanbrekende materiaal:

01_Redden

Het ECONYL®-regeneratiesysteem begint met het redden van afval, zoals visnetten, textielresten, tapijtvloeren en industrieel plastic van stortplaatsen en oceanen over de hele wereld. Dat afval wordt vervolgens gesorteerd en gereinigd om zoveel nylon als mogelijk is te herstellen.

02_Regenereren

Door een radicaal regeneratie- en zuiveringsproces, wordt het nylonafval meteen terug naar zijn oorspronkelijke zuiverheid gerecycled. Dat betekent dat ECONYL® geregenereerd nylon precies hetzelfde is als nieuw nylon.

03_Herscheppen

ECONYL® geregenereerd nylon wordt verwerkt tot tapijtgaren en textielgaren voor de interieur- en mode-industrie.

04_Verbeelding

De schoonheid van ECONYL® geregenereerd nylon is dat het potentieel heeft oneindig gerecycled te worden, zonder ooit zijn kwaliteit te verliezen. Wij geloven dat circulair design de toekomst is en het gebruik van ECONYL® is onze eerste stap op die reis.

Dankzij de innovatieve constructie en de combinatie van de geregenereerde vezels met XTRA LIFE LYCRA®, behoudt de duurzame stof zijn vorm na veelvoudig gebruik. De four-way stretch maakt het perfect voor sportactiviteiten. De stof is zacht en ademend en is zeer comfortabel om te dragen.
Naast dat het een oplossing voor het afval probleem is, is ECONYL® geregenereerd nylon ook beter als het gaat om klimaatverandering. Het vermindert de impact die nylon heeft op de opwarming van de aarde ten opzichte van het materiaal uit olie tot 80%. Door voor ECONYL® geregenereerd nylon te kiezen, ontwerpen we producten die de industrie naar een duurzame toekomst drijven.